
MEISTÄ
Idea autenttista Filippiiniläistä ruokaa tarjoavan ravintolan perustamisesta Suomeen syntyi vuosia sitten omistajapariskunnalle Eloisalle ja Andersille kun Filippiiniläisen ruoan suosio maailmalla oli kasvussa, mutta Suomessa ei sellaista konseptia vielä ollut tarjolla ja selvisi vasta myöhemmin, että samanlaista konseptia jossa Filipiiniläistä ruokaa on tarjolla sekä a la cartena että buffet tarjoiluna ei ollut koko Euroopassa joten olimme pioneereja sillä rintamalla.
Perustimme meidän perheyrityksen vuoden 2018 alussa ja Ravintola Kainan, Iso Omenan avajaisia juhlittiin heinäkuussa 2019 usemman kuukauden remontin ja työlaite odottelun jälkeen.
Meille ensisijaisen tärkeää on, että kokit ovat syntyperäisiä filippiinoja jotta he pystyvät tuomaan paikallisen kulttuurin ja intohimon filippiiniläisestä ruoasta meidän annoksiin.
Filippiiniläisen ruoanvalmistuksen tyyli ja siihen liittyvä ruoka ovat kehittyneet monien vuosisatojen ajan niiden Austronesialaisesta alkuperästä (jaettu malesialaisten ja indonesialaisten ruokien kanssa) ja on nyt sekoitus intialaisten, kiinalaisten, espanjalaisten ja amerikkalaisten vaikutteista, joka on rikastuttanut saariston kulttuuria sekä käytettyjä paikallisia ainesosia ja makuja.
Tervetuloa kokeilemaan uusia makuelämyksiä!
Eloisa & Anders